Lagerblad kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)

Azienda Agricola Gandolfo Filippone

Kryddor & kryddblandningar

Ekologisk

En ekologiska lagerblad, med doft Intensivt odlad enligt tradition i Madoniebergen på 1000 meter över havet. Handplockat och förpackat med hantverksmässiga

metoder som garanterar kvalitet och aromens varaktighet över tid.



Lagerblad (Laurus nobilis) är en rustik art som är karakteristisk för Medelhavsområden, men den anpassar sig också till svalare klimat. Det är en vintergrön växt och tvåbo, det vill säga med maskulina och feminina blommor på separata växter. Sedan urminnes tider har Laurel, för sina vintergröna löv, ansetts vara symbolen för ära, berömmelse, fred och skydd. Lageregenskaperna beror på dess rika innehåll av eteriska oljor, som finns i bär och blad. Lagerblad är särskilt rika på välgörande principer och aromatiska essenser, särskilt när de samlas in under vintern och tidig vår. Just av denna anledning samlas vår Laurel, som växer spontant i Park of Madonie-området, huvudsakligen på våren och torkas i skuggan och bevarar därmed de ursprungliga egenskaperna. Spridningen och dess breda användning i det sicilianska köket har lett till att Laurel har inkluderats i listan över traditionella italienska jordbrukslivsmedelsprodukter (P.A.T) och betraktas av ministeriet för jordbruksmat och skogsbruk (Mipaaf) som en typisk siciliansk produkt.


MATLAGNING Bladen används för att ge smak åt olika rätter av kött, fisk och baljväxter. De används för att smaksätta grönsaker och svamp i olja och vinäger.


TERAPEUTISKA EGENSKAPER Inom ört- och naturmedicin har Laurel erkänt olika välgörande egenskaper såsom matsmältnings-, karminativa, aptitstimulerande, smärtstillande, avslappnande, slemlösande, avsvällande, sammandragande, antiflogistiska antioxidanter, antiseptiska och urindrivande. Det anses också vara ett naturligt insektsmedel.

Produktdetaljer

Artikelnummer
11323
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Påse 25g
Lager och Leverans info
Tillfälligt slut
Ursprung
Europa > Italien > Sicilien

Liknande artiklar

Ekologisk
Chilli kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Oregano Vild (Selvaggio Piera - 50gr påse)
Ekologisk
Chilli malda EKO ( FIlippone - 20 gr st)
Chili peppar, helfrukt  (Imepa - 25 gr påse )
Ekologisk
Lagerblad malda EKO ( Filippone - 20 gr st)
Beställningsvara
Pesto fresco Genovese  ( Pra - 1 kg )
Ekologisk
Lavandel kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Ekologisk
Oregano kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Ekologisk
Oregano malda EKO ( FIlippone - 15 gr st)
Ekologisk
Salvia kvist EKO ( FIlippone - 25 gr st)
Ekologisk
Salvia malda EKO ( FIlippone - 15 gr st)