Gåssalami är en av specialiteterna i Mainelli-traditionen, sedan 1877. Gåssalami från Novara, producerad endast med de bästa råvarorna, ett chark av Mainelli-traditionen, sedan 1877.
Traditionen med gåssalami kommer från närliggande Lomellina, där gåsodlingen blomstrat sedan medeltiden. Tillverkningen av detta chark härrör från behoven hos det judiska samfundet som, eftersom de inte kunde konsumera fläsk av religiösa skäl, efterfrågade korv som innehåller olika kött. Fläsk tillsattes därefter för att hålla produkten mjukare.
Det är en blandning som består av gåskött, magert fläskkött och fett och bacon i proportionen en tredjedel för var och en av beståndsdelarna. Den är smaksatt med salt, peppar och aromer. Den har färgen och konsistensen av en kokt salami, vanligtvis ljus i färgen. Sedan stoppas blandningen i gåsskinnet som tidigare sytts och knyts för hand, vilket ger den dess karakteristiska asymmetriska form och ångkokas sedan. Novarese kokt gåssalami har en unik och delikat smak, perfekt för att njuta av varm eller kall.
Produktdetaljer
11146
Logga in för att se priset
1
Logga in för att se lagerstatus