Beställningsvara
Provolone del Monaco DOP är en halvhård utsträckt ostmassa som lagrats och framställts uteslutande av obehandlad komjölk som till minst 20 % erhållits från agroleska kor och för återstoden från olika raser (Frisona, Brunalpina, Pezzata Rossa, Jersey, Podolica) som fötts upp uteslutande i produktionsområdet. Produktionsområdet för Provolone del Monaco DOP tillverkas av 13 kommuner i provinsen Neapel, i regionen Kampanien. Provolone del Monaco DOP har en form som liknar en långsträckt melon eller ett päron utan huvud, uppdelad i minst sex sidor och väger mellan 2,5 och 8 kg.
Degen är elastisk, kompakt, enhetlig med hål med variabel diameter upp till 5 mm. Skorpan, tunn och nästan slät, med en gulaktig färg med något mörka toner,
tenderar att bli gulare och tjockare när kryddningen överstiger 7-8 månader, vilket också gör pastan mer konsekvent. Smaken är söt och smörig, kännetecknad
av en behaglig och omväxlande kryddig smak, som blir mer genomträngande och intensiv när den mognar. Den används som ingrediens i många recept i det
napolitanska köket, men dess karakteristiska smak gör den mycket populär även som bordsost.
Produktdetaljer
10297
Logga in för att se priset
1
Logga in för att se lagerstatus